Zupa krem z kalafiora

Zupa krem z kalafiora

Zupę tę przygotowuje się bardzo szybko, jest łatwa do przyrządzenia i smaczna.

zupa krem z kalafioraSkładniki na 2 porcje:

  • 1l bulionu drobiowego,
  • 2 łyżki kwaśnej śmietany,
  • ½ kg. kalafiora,
  • groszek ptysiowy.

Sposób przyrządzania:

Kalafior oczyścić, umyć i podzielić na różyczki a następnie ugotować w bulionie do miękkości. Po lekkim ostudzeniu warzywa i bulion zmiksować, doprawić solą i pieprzem do smaku, a następnie połączyć ostrożnie ze śmietaną. Podawać w bulionówkach z groszkiem ptysiowym i kleksikiem kwaśnej śmietany.

Oceń artykuł
4,00 / 5 głosów
Co sądzisz na ten temat
Zaloguj się i skomentuj pierwszy

Opracowanie: Katarzyna Dębek

Zdjęcia: cauliflowerrecipes.co.uk

Polecamy Ci również

Zobacz także