Zupa jarzynowa z pietruszką

0
Zupa jarzynowa z pietruszką

zupa jarzynowa z pietruszkąSkładniki:

  • 30 dag mięsa np. skrzydełka kurze,
  • 3 marchewki,
  • 2 korzenie pietruszki,
  • mały seler,
  • por,
  • natka pietruszki,
  • 3-4 ziemniaki,
  • 1-2 gałązki lubczyku,
  • dowolne warzywa sezonowe, kalarepka, groszek, kalafior fasolka szparagowa,
  • 3-4 l wody,
  • sól, pieprz do smaku.

Sposób przygotowania:

Do wrzącej osolonej wody, wkładamy mięso, gotujemy około 30 minut a następnie do wywaru dorzucamy obrane i pokrojone w plastry lub kostkę warzywa. Całość gotujemy następne 30 minut, dorzucamy gałązki lubczyku, doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Zupę jarzynową podajemy na gorąco, posypaną drobno posiekaną natką pietruszki. Szybka i łatwa w wykonaniu zupa, która będzie znakomitym dodatkiem do obiadu.

Oceń artykuł
5,00 / 2 głosów
Co sądzisz na ten temat
Zaloguj się i skomentuj pierwszy

Opracowanie: Redakcja

Zdjęcia: thedailydietribe.com

Polecamy Ci również

Zobacz także