Żeberka w miodzie z rozmarynem

Katarzyna Dębek
Katarzyna Dębek

Składniki:

  • 1 kg żeberek w paskach,
  • 2-3 łyżki miodu,
  • 1 łyżka musztardy,
  • rozmaryn,
  • 3-4 łyżki oleju,
  • sól, pieprz, papryka do smaku,
  • konfitura z jarzębiny lub żurawin.

Sposób przygotowania:

Umyte żeberka dzielimy na porcje. Z miodu, musztardy oliwy, rozmarynu i przypraw przygotowujemy marynatę, smarujemy nią żeberka i odstawiamy na 2-3 godziny. Do żaroodpornego naczynia wkładamy żeberka wraz z marynatą, polewamy je łyżką oliwy i łyżką wody i pieczemy około godziny, w piekarniku nagrzanym do temp. 180°C. Dobrze jest polewać żeberka w trakcie pieczenia wytwarzającym się sosem. Podajemy je z konfiturą z jarzębiny lub żurawin, które można też dodać do sosu.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Pomorskie Targi Mieszkaniowe "Dom Mieszkanie Wnętrze" w Gdyni

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na e-ogrodek.pl e-ogrodek.pl