Zapiekanka z cukinią

Składniki:

  • średniej wielkości cukinia,
  • ½ kg ziemniaków,
  • 30 dag pieczarek ,
  • duży por,
  • sól, pieprz, papryka i tymianek.

Sposób przygotowania:

Młodą cukinię bez pestek kroimy w plastry grubości 1-2 cm, obrane ziemniaki kroimy w plastry podobnej grubości. W żaroodpornym naczyniu układamy pasami obok siebie, ziemniaki, cukinie, pieczarki w plastrach i por. Całość solimy, posypujemy świeżym pieprzem, papryką i tymiankiem i zapiekamy przez 30-40 minut w rozgrzanym do 180ºC piekarniku.

Oceń artykuł
4,00 / 4 głosów
Co sądzisz na ten temat
Zaloguj się i skomentuj pierwszy

Opracowanie: Katarzyna Dębek

Zdjęcia: lainesrecipebox.blogspot.com

Zobacz także