Wiśnie w czekoladzie

Wiśnie w czekoladzie

Po sporządzeniu nalewki wiśniowej, pozostają nam pyszne wiśnie. Oto jeden ze sposobów na ich wykorzystanie.

wiśnie w czekoladzieSkładniki:

  • wiśnie z nalewki lub ze spirytusu, około 20 sztuk,
  • 1-2 tabliczki czekolady,
  • 2-3 łyżeczki śmietanki,
  • kilka łyżek drobno poszatkowanych orzechów.

Sposób przygotowania:

Pokruszoną czekoladę topimy w kąpieli wodnej z dodatkiem śmietanki. Gdy czekolada jest płynna, moczymy w niej wiśnie (najlepiej przy pomocy drewnianych szpadek do szaszłyków) i natychmiast posypujemy orzechami. Wiśnie układamy na pergaminie i studzimy w lodówce.

Oceń artykuł
4,33 / 3 głosów
Co sądzisz na ten temat
Zaloguj się i skomentuj pierwszy

Opracowanie: Katarzyna Dębek

Zdjęcia: smellofwhitecat.blogspot.com

Polecamy Ci również

Zobacz także