Tiramisu z musem jarzębinowym

Tiramisu z musem jarzębinowym

jarzebinaSkładniki:

  • 1 gotowy spód biszkoptowy,
  • ½ kg musu z owoców jarzębiny,
  • ¼ kg sera mascarpone,
  • 20 dag twarogu,
  • 5 dag cukru,
  • ½ szklanka słodkiej śmietany (+fix),
  • cukier waniliowy, cynamon do smaku.

Sposób przygotowania:

W okrągłej formie do ciasta umieścić gotowy spód biszkoptowy. Na nim rozsmarować równomiernie mus z jarzębiny. Twaróg i ser maskarpone utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę, a następnie ostrożnie połączyć ją z ubitą śmietaną (z fixem). Masę serowo-śmietanową rozsmarowujemy na musie, a następnie ciasto wstawiamy na kilka godzin do lodówki. Tuż przed podaniem można je posypać cynamonem.

Oceń artykuł
4,67 / 3 głosów
Co sądzisz na ten temat
Zaloguj się i skomentuj pierwszy

Opracowanie: Katarzyna Dębek

Zdjęcia: eastgwillimburywow.blogspot.com

Polecamy Ci również

Zobacz także