Szpinak z czosnkiem

Szpinak z czosnkiem

szpinak z czosnkiemSkładniki:

  • 1kg szpinaku,
  • 1-3 ząbków czosnku,
  • 2 łyżki śmietany lub jogurtu,
  • cukier, sól, pieprz,
  • masło lub olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Listki szpinaku po odcięciu twardych łodyżek, dokładnie myjemy, grubo szatkujemy i po odsączeniu z wody, wrzucamy na rozgrzany olej lub masło. Przesmażamy krótko, bo 2-5 minut, łączymy z posiekanym czosnkiem śmietaną lub jogurtem, doprawiamy do smaku i podajemy na gorąco jako samodzielne danie lub dodatek do mięs, ryb, naleśników, makaronów czy pierogów.

Oceń artykuł
4,00 / 2 głosów
Co sądzisz na ten temat
Zaloguj się i skomentuj pierwszy

Opracowanie: Katarzyna Dębek

Zdjęcia: archive.blisstree.com

Polecamy Ci również

Zobacz także