Surówka z selera

Surówka z selera jest doskonałym dodatkiem do obiadu, pieczonych mięs i ryb na zimno, a nawet do kanapek. Orzechowy posmak, nadaje temu prostemu daniu wykwintnego wymiaru.

Składniki:

  • średniej wielkości seler,
  • kwaśne jabłko,
  • 2-3 łyżki drobno posiekanych orzechów włoskich,
  • ½ szklanki kwaśnej śmietany,
  • cukier, sól, pieprz, sok z ½ cytryny.

Sposób przygotowania:

Seler i jabłka obieramy ze skórki i ścieramy na grubych oczkach tarki, łączymy z kwaśną śmietaną i orzechami, doprawiamy solą, cukrem sokiem z cytryny i pieprzem do smaku. Pozostawiamy na parę minut w lodówce i podajemy, jako surówkę do dań z mięs i ryb.

Oceń artykuł
5,00 / 2 głosów
Co sądzisz na ten temat
Zaloguj się i skomentuj pierwszy

Opracowanie: Katarzyna Dębek

Zdjęcia: anuzhealthykitchen.blogspot.com

Zobacz także