Sos tatarski z owocami nasturcji

Sos tatarski jest świetnym dodatkiem do serów, gotowanych jajek, mięs i wędlin oraz kanapek. Nasiona nasturcji drobno posiekane i dodane do klasycznego sosu tatarskiego, wzbogacają jego smak o korzenną, pieprzową nutę.

Składniki:

  • szklanka majonezu,
  • szczypiorek,
  • ½ łyżki musztardy,
  • cukier, sól i pieprz do smaku,
  • 2 ogórki konserwowe,
  • 4-5 pieczarek w occie,
  • 2-3 łyżki nasion nasturcji (mogą być marynowane a’la kapary).

Sposób przygotowania:

Pieczarki, szczypiorek, ogórki i nasiona nasturcji kroimy drobno, łączymy z majonezem i musztardą, doprawiamy do smaku i odstawiamy na 1-2 dni do lodówki.

Oceń artykuł
4,50 / 2 głosów
Co sądzisz na ten temat
Zaloguj się i skomentuj pierwszy

Opracowanie: Katarzyna Dębek

Zdjęcia: Katarzyna Laszczak

Zobacz także