Sos miętowo majonezowy wg wielkiej księgi ziół

Pasty ziołowe wciąż niedoceniane w Polsce są wyśmienite jako zakąski z krakersami, chlebem, serami czy mięsami na zimno. Pięknie wyglądają na stole i znakomicie wzbogacają i ożywiają smak pozornie zwykłych potraw.

sos miętowo majonezowy

Składniki:

  • garść świeżych liści mięty,
  • garść liści roszponki lub rukoli,
  • 4-5 łyżek majonezu

Sposób przygotowania:

Liście mięty miksujemy z roszponką i majonezem na gładką zieloną masę. Możemy jej używać na kanapki, grzanki lub do gotowanych jajek jako dodatku, który świetnie wygląda i smakuje.

Oceń artykuł
4,67 / 3 głosów
Co sądzisz na ten temat
Zaloguj się i skomentuj pierwszy

Opracowanie: Katarzyna Dębek

Zdjęcia: wizardrecipes.com

Polecamy Ci również

Zobacz także