Sorbet truskawkowy

Sorbet truskawkowy

sorbet truskawkowySkładniki:

  • szk. truskawek bez szypułek,
  • ewentualnie kilka łyżek cukru do smaku.

Sposób przygotowania:

Obrane z szypułek, umyte truskawki, miksujemy na gładką masę ewentualnie dosładzamy, ale nie koniecznie, przelewamy do pojemnika i wstawiamy do zamrażalnika. Gdy owoce są już prawie zamarznięte, miksujemy je ponownie i wkładamy do zamrażalnika na 10 –15 minut, by sorbet nie był zbyt twardy. Podajemy porcjowany w kulki, jak lody z dodatkiem bitej śmietany lub z całymi owocami.

Oceń artykuł
5,00 / 3 głosów
Co sądzisz na ten temat
Zaloguj się i skomentuj pierwszy

Opracowanie: Redakcja

Zdjęcia: morepleasebymargie.blogspot.com

Polecamy Ci również

Zobacz także