Śliwki w zalewie octowej

0
Śliwki w zalewie octowej

Śliwki w zalewie octowej to doskonały dodatek do do mięs, serów i ryb.

Składniki:

  • śliwki węgierki

zalewa:

  • 5 szk.wody,
  • 1 szk. 6 % octu,
  • 1 szk.cukru,
  • łyżka soli, kilka goździków, kawałek kory cynamonu.

Sposób przygotowania:

Umyte i wydrylowane śliwki, układamy dość ściśle, w wyparzonych słoikach a następnie zalewam, przygotowaną wcześniej gorącą zalewą. Śliwki powinny być całkowicie przykryte. Słoiki pasteryzujemy krótko 5-10 min, by śliwki nie rozgotowały się. Śliwki z zalewy octowej są świetną przystawka do mięs, serów i ryb.

Oceń artykuł
4,88 / 8 głosów
Co sądzisz na ten temat
Zaloguj się i skomentuj pierwszy

Opracowanie: Katarzyna Dębek

Zdjęcia: wallpaperstock.net

Polecamy Ci również

Zobacz także