Seler w cieście

Składniki:

  • 1 kg selera (bulwa),
  • 200 ml mleka,
  • kilka łyżek oliwy,
  • 2 jajka,
  • 1 szk. mąki,
  • sól, pieprz, curry, tymianek lub inne zioła do smaku,
  • olej do smażenia.

Sposób przygotowania:

Selery obrać ze skórki, umyć i pokroić w plastry grubości 1 cm.
W między czasie z jajek, mleka i mąki z przyprawami, przygotować dość gęste ciasto naleśnikowe. Maczane w cieście plastry selera, piec na rozgrzanym, głębokim oleju przez 5-8 min. Podawać gorące, jako główne danie lub smaczną przekąskę, najlepiej z ostrymi sosami pomidorowymi lub czosnkowymi.

Oceń artykuł
4,33 / 3 głosów
Co sądzisz na ten temat
Zaloguj się i skomentuj pierwszy

Opracowanie: Katarzyna Dębek

Zdjęcia: thesharkeylife.blogspot.com

Zobacz także