Sałatka z papryki

Sałatka z papryki

Składniki:

  • sałatka z papryki

    3-4 kolorowe papryki,
  • garść rodzynek,
  • puszka kukurydzy,
  • por,
  • 20 dag makaronu świderki lub kokardki,
  • 2-3 łyżki majonezu,
  • sól, cukier, pieprz i curry do smaku.

Sposób przygotowania:

Makaron gotujemy al dente we wrzącej wodzie z solą. Następnie odcedzamy, hartujemy zimną wodą i pozostawiamy do ostygnięcia na sicie. Paprykę najlepiej czerwoną, zieloną i żółtą kroimy w kostkę a por w cienkie krążki. Paprykę, por, rodzynki i odsączoną kukurydzę mieszamy z majonezem i makaronem, doprawiamy do smaku solą, cukrem, łyżeczką curry i świeżo zmielonym pieprzem a następnie wstawiamy do lodówki na 1-2 godziny.

Oceń artykuł
3,50 / 4 głosów
Co sądzisz na ten temat
Zaloguj się i skomentuj pierwszy

Opracowanie: Redakcja

Zdjęcia: mygourmetconnection.com

Polecamy Ci również

Zobacz także