Sałatka z miechunką

Sałatka z miechunką

We Francji miechunkę jada się na surowo, często jako składnik sałatek.

miechunka pomidorowaSkładniki:

  • 20 dag miechunki pomidorowej,
  • 2 czerwone papryki,
  • pęczek cebuli dymki ze szczypiorkiem,
  • łyżka oliwy, musztardy i cukru oraz sól, pieprz do smaku.

Sposób przygotowania:

Wszystkie składniki pokroić na dowolnej wielkości części. Z oliwy, musztardy i cukru lub miodu
z przyprawami zrobić sos winegret, doprawić do smaku i połączyć z warzywami. Odstawić na 30 minut do lodówki. Podawać z pieczywem pełnoziarnistym lub jako dodatek do mięsa.

Oceń artykuł
3,25 / 4 głosów
Co sądzisz na ten temat
Zaloguj się i skomentuj pierwszy

Opracowanie: Katarzyna Dębek

Zdjęcia: delibab.net

Polecamy Ci również

Zobacz także