Poduszki z truskawkami

Poduszki z truskawkami

truskawkiSkładniki:

  • gotowe ciasto francuskie,
  • 3 żółtka,
  • budyń,
  • szk. mleka,
  • kostka masła,
  • truskawki.

Sposób przygotowania:

Ciasto francuskie kroimy na kwadraty i pieczemy przez 15-20 minut w piekarniku. W tym czasie przygotowujemy krem. W szklance mleka gotujemy budyń śmietankowy, waniliowy lub truskawkowy. Gdy ostygnie miksujemy go z dodatkiem cukru, żółtek i masła na puszysty krem. Tuż przed podaniem na stół, za każdy kwadrat ciasta, nakładamy krem budyniowy i pokrojone w ćwiartki truskawki.

Oceń artykuł
4,50 / 2 głosów
Co sądzisz na ten temat
Zaloguj się i skomentuj pierwszy

Opracowanie: Redakcja

Polecamy Ci również

Zobacz także