Pierś kurczaka z rozmarynem w cieście francuskim

Pierś kurczaka z rozmarynem w cieście francuskim

pierś kurczaka z rozmarynem w cieście francuskim Składniki:

  • gotowe ciasto francuskie
    w płatach,
  • pierś kurczaka,
  • 1 papryka,
  • 1 czerwona cebula lub por,
  • żółty ser w plastrach,
  • kilka gałązek rozmarynu,
  • zalewa,
  • oliwa, pieprz, papryka.

Sposób przygotowania:

Z oliwy pieprzu i słodkiej papryki, robimy marynatę. Pierś kurczaka dzielimy na 6 podłużnych kawałków i zostawiamy je w marynacie, na co najmniej dwie godziny. Płat ciasta francuskiego dzielimy na 6 prostokątów. Na plastrze sera układamy mięso, pasek cebuli, pasek surowej papryki i gałązkę rozmarynu. Ser z nadzieniem, zawijamy w rulon, układamy go po środku jednego z prostokątów ciasta francuskiego, zaklejamy i zapiekamy w piekarniku przez 20-30 minut. Podajemy z surówkami lub jako samodzielną przekąskę.

Oceń artykuł
4,00 / 2 głosów
Co sądzisz na ten temat
Zaloguj się i skomentuj pierwszy

Opracowanie: Katarzyna Dębek

Zdjęcia: culinography.wordpress.com

Polecamy Ci również

Zobacz także