Pieczarki faszerowane z rozmarynem

Składniki:

  • 10 dużych pieczarek,
  • ½ szklanki ugotowanego ryżu,
  • cebula,
  • jajko,
  • 10-15 dag żółtego sera w plastrach,
  • kilka gałązek rozmarynu, szczypta czarnego pieprzu, sól,
  • oliwa

Sposób przygotowania:

Od pieczarek odcinamy nóżki, kroimy w kostkę. Ryż, jajka, cebulkę i pokrojone nóżki pieczarek
z przyprawami i rozmarynem, łączymy w masę, którą faszerujemy kapelusze pieczarek. Pieczarki przykrywamy plastrami sera i zapiekamy w piekarniku przez 20-30 minut. Podajemy udekorowane igiełkami rozmarynu.

Oceń artykuł
4,33 / 3 głosów
Co sądzisz na ten temat
Zaloguj się i skomentuj pierwszy

Opracowanie: Katarzyna Dębek

Zdjęcia: cowtownchow.blogspot.com

Zobacz także