Pasta wędzonego dorsza i selera

Pasta wędzonego dorsza i selera

bulwa seleraSkładniki:

  • wędzony dorsz,
  • taka sama ilość selera (bulwa),
  • szczypiorek,
  • majonez,
  • sól, pieprz do smaku.

Sposób przygotowania:

Wędzoną rybę filetujemy ze skóry i ości, odrzucamy ciemne części i resztę rozdrabniamy widelcem. Potrzebne nam będą równe części ryby i selera. Bulwę selera obieramy ze skóry, myjemy i ścieramy na dość drobnej tarce, następnie skrapiamy sokiem z cytryny i łączymy z rybą. Do masy dodajemy majonez ze szczypiorkiem. Pasta powinna mieć dość gęstą konsystencję, pozwalającą na smarowanie nią kanapek. Na koniec pastę doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy ze świeżym, najlepiej pełnoziarnistym pieczywem lub grzankami.

Oceń artykuł
4,00 / 3 głosów
Co sądzisz na ten temat
Zaloguj się i skomentuj pierwszy

Opracowanie: Katarzyna Dębek

Zdjęcia: blog.biottajuices.com

Polecamy Ci również

Zobacz także