Pasta pietruszkowo rybna

Pasta pietruszkowo rybna

Pasta kanapkowa, może być ciekawym urozmaiceniem codziennej diety. Warto więc, samemu popuścić wodze kulinarnej fantazji i szukać innych zestawień serowo, rybno, jajecznych w połączeniu z ziołowymi dodatkami.

Pasta pietruszkowo rybna - zdjęcie 1Składniki:

  • 20 dag wędzonej ryby bez skóry i ości,
  • ½ kostki białego sera (10-15 dag),
  • 2-3 łyżki majonezu lub jogurtu naturalnego,
  • pęczek natki pietruszki,
  • sól, pieprz do smaku.

Sposób przygotowania:

Rybę bez skóry i ości rozdrabniamy widelcem w misce, łączymy z białym serem i drobno posiekaną pietruszką. Jeśli masa jest zbyt twarda, dodajemy majonez lub jogurt naturalny, w ilości koniecznej do uzyskania gładkiej konsystencji pasty. Na koniec, doprawiamy sporą ilością świeżo zmielonego pieprzu i ewentualnie solą. Uwaga wędzona ryba bywa słona!

Oceń artykuł
4,00 / 2 głosów
Co sądzisz na ten temat
Zaloguj się i skomentuj pierwszy

Opracowanie: Redakcja

Zdjęcia: primal.health.com

Polecamy Ci również

Zobacz także