Pasta jajeczna z nasturcją

Pasta jajeczna z nasturcją

Zarówno liście jak i pączki nasturcji, mają bardzo silny pieprzowy smak i aromat. Doskonale podkreślają smak past kanapkowych bazujących na twarogu, majonezie
i maśle. Poza tym jajka podane w liściach nasturcji wyglądają pięknie i rewelacyjnie smakują z majonezem.

jajkaSkładniki:

  • 4 ugotowane jajka,
  • 1-2 łyżki majonezu,
  • ¼ szklanka nasion lub liści nasturcji.

Sposób przygotowania:

Ugotowane jajka obieramy ze skorupek, ścieramy na grubych oczkach tarki lub szatkujemy drobno. Łączymy z poszatkowanymi nasionami nasturcji (lub z drobno posiekanymi młodymi liśćmi) oraz majonezem. Całość dokładnie mieszamy ze sobą na gładką masę, doprawiamy solą i pieprzem do smaku, a następnie podajemy na krakersach, grzankach, kanapkach lub na liściach nasturcji.

Oceń artykuł
5,00 / 2 głosów
Co sądzisz na ten temat
Zaloguj się i skomentuj pierwszy

Opracowanie: Katarzyna Dębek

Zdjęcia: justbento.com

Polecamy Ci również

Zobacz także