Składniki:
- 4 ugotowane jajka,
- 1-2 łyżki majonezu,
- ¼ szklanka nasion lub liści nasturcji,
- opcjonalnie: ser żółty, kwiaty nasturcji.
Sposób przygotowania:
Ugotowane jajka obieramy ze skorupek, ścieramy na grubych oczkach tarki lub szatkujemy drobno. Łączymy z poszatkowanymi nasionami nasturcji (lub z drobno posiekanymi młodymi liśćmi) oraz majonezem. Można dodać również utarty ser żółty. Całość dokładnie mieszamy ze sobą na gładką masę, doprawiamy solą i pieprzem do smaku, a następnie podajemy na krakersach, grzankach, kanapkach lub na liściach nasturcji. Do dekoracji, ale też smaku, kanapeczki warto ozdobić kwiatami nasturcji.
Gdynia Orłowo
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?