Papryka nadziewana

0
Papryka nadziewana

Składniki:

  • 8-10 strąków czerwonej papryki,
  • ½ kg chudego mielonego mięsa,
  • ½ szk. ryżu,
  • jajko,
  • cebula lub szczypiorek,
  • sól, pieprz do smaku.

Sposób przygotowania:

Z umytych papryk odciąć część dolną „przy ogonku” i przez powstały otwór wyjąć gniazda nasienne. Mięso połączyć z ugotowanym ryżem, drobno poszatkowaną cebulą lub szczypiorkiem, jajkiem i doprawić na ostro pieprzem i solą, można też dołożyć trochę tymianku lub rozmarynu. Masą mięsną nafaszerować papryki, ułożyć je na żaroodpornym półmisku i zapiekać w nagrzanym do 180 st.C piekarniku przez 30 minut. Jeśli papryki są bardzo duże, można je podawać przekrojone wzdłuż.

Oceń artykuł
4,00 / 2 głosów
Co sądzisz na ten temat
Zaloguj się i skomentuj pierwszy

Opracowanie: Redakcja

Zobacz także