Papryka konserwowa

0
Papryka konserwowa

Składniki:

  • 2 kg czerwonej papryki

papryka konserwowa

zalewa octowa

  • 5szk. wody,
  • szk. cukru,
  • szk. octu,
  • łyżka soli,
  • łyżka oleju,
  • po liściu laurowym i 2-3 ziarenkach ziela angielskiego na słoik.

Sposób przygotowania:

Paprykę myjemy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy na ćwiartki. W wyparzonych słoikach układamy dość ściśle płaty papryki, do każdego słoika wkładamy liść laurowy i 2-3 ziarenka ziela angielskiego i zalewamy całość gorącą zalewą octową. Słoiki natychmiast zamykamy i pasteryzujemy 15-20 minut. Tak krótka pasteryzacja wystarcza by papryka była miękka ale nie rozgotowana.


Oceń artykuł
4,00 / 2 głosów
Co sądzisz na ten temat
Zaloguj się i skomentuj pierwszy

Opracowanie: Redakcja

Zdjęcia: foodsnobberyhobbery.blogspot.com

Polecamy Ci również

Zobacz także