Mus z żurawin do mięs bez cukru

mus żurawinowySkładniki:

  • owoce żurawiny,
  • przyprawy korzenne goździki, anyż, cynamon, gałka muszkatołowa, czarny pieprz, imbir.

Sposób przygotowania:

Zdrowe i umyte owoce, miksujemy, mieszamy z przyprawami korzennymi, czyli wanilią, goździkami lub cynamonem i napełniamy nim wyparzone słoiczki, które po zamknięciu pasteryzujemy przez 5-10 minut. Taki mus możemy dodać do pieczenia mięs lub ryb, wzbogaci on z pewnością smak dania, ale możemy również traktować go jak zimny, aromatyczny sos-dodatek do dań z mięsa ryb czy serów.

Oceń artykuł
3,33 / 3 głosów
Co sądzisz na ten temat
Zaloguj się i skomentuj pierwszy

Opracowanie: Redakcja

Zdjęcia: doriegreenspan.com

Polecamy Ci również

Zobacz także