Miechunka w czekoladzie

Owoce miechunki, przez Anglików jedzone są na surowo, maczane w gorącej czekoladzie.

Składniki:

  • 1 szk. owoców miechunki,
  • 2 tabliczki dowolnej czekolady,
  • 1 łyżka mleka.

Sposób przygotowania:

Rozkruszoną czekoladę z łyżką mleka, rozpuścić w garnku zanurzonym w kąpieli wodnej. Owoce miechunki, nabite na drewniane patyczki do szaszłyków, maczać w czekoladzie i układać na pergaminie. Można też podać miechunkę z czekoladowym sosem fondue, maczać owoce na szpadkach i zajadać z czekoladą na gorąco.

Oceń artykuł
4,25 / 4 głosów
Co sądzisz na ten temat
Zaloguj się i skomentuj pierwszy

Opracowanie: Redakcja

Zdjęcia: wakeup-world-com

Zobacz także