Masełko ziołowe z natką pietruszki

Do przygotowania kolorowych ziołowych masełek możemy użyć dowolnego rodzaju warzyw, zależy to już od naszej fantazji kulinarnej.

Takie masełka są lżejsze i zdrowsze od tradycyjnego masła, są smaczne i apetycznie wyglądają na kanapkach. Można ich używać w codziennej kuchni lub jako urozmaicenia na przyjęcia.

Składniki:

  • ½ kostki masła,
  • szk. pietruszki,
  • sól pieprz do smaku.

Sposób przygotowania:

Świeżą i umytą pietruszkę obieramy z liści. Łodyżki odrzucamy a listki drobno szatkujemy
i ucieramy z solą i pieprzem. Następnie po łyżeczce dokładamy masło aż do zużycia wszystkich składników. Gotowe masełko odstawiamy na 10-20 minut w chłodne miejsce, ale nie do lodówki i podajemy na stół. Jeśli chcemy by wyglądało jeszcze bardziej apetycznie, możemy zrobić z niego kulki lub kostki.

Oceń artykuł
5,00 / 5 głosów
Co sądzisz na ten temat
Zaloguj się i skomentuj pierwszy

Opracowanie: Katarzyna Dębek

Zdjęcia: primal-health.com

Zobacz także