Leczo z papryki

0
Leczo z papryki

leczoSkładniki:

  • 1 kg papryki,
  • 1 kg pomidorów,
  • 1 kg cebuli,
  • ½ kg mięsa,
  • olej,
  • sól, pieprz, tymianek, oregano

Sposób przygotowania:

Na rozgrzanym oleju podsmażamy pokrojone w kostkę mięso (możemy użyć tez mięsa mielonego lub chudej kiełbasy) oraz cebulę i dusimy 10-15 minut. Następnie dokładamy pokrojoną w dość dużą kostkę paprykę i pomidory, dusimy 30-40 minut, aż wszystkie składniki będą miękkie. Na koniec dodajemy zioła, doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Podajemy na gorąco z pieczywem lub plackami ziemniaczanymi.

Oceń artykuł
4,00 / 3 głosów
Co sądzisz na ten temat
Zaloguj się i skomentuj pierwszy

Opracowanie: Redakcja

Zdjęcia: desiccated-coconut.blogspot.com

Polecamy Ci również

Zobacz także