Kruszon z miętą

Składniki:

  • gałązka mięty pieprzowej,
  • 4 kieliszki wódki,
  • 6 dag cukru,
  • 2 szklanki wina białego,
  • 2 szklanki gazowanej wody sodowej,
  • sok z cytryny.

Sposób przygotowania:

Świeżą miętę drobno poszatkować, zalać wódką
i w zamkniętym szczelnie naczyniu zostawić, na co najmniej godzinę. Następnie wódkę odcedzić, połączyć z winem, a cukier i sok z cytryny rozmieszać z małą ilością wody i schłodzić. Tuż przed podaniem miętową wódkę i cukier zmieszać
w shakerze, dolać gazowaną wodę i podawać z listkami mięty.

Oceń artykuł
5,00 / 3 głosów
Co sądzisz na ten temat
Zaloguj się i skomentuj pierwszy

Opracowanie: Katarzyna Dębek

Zdjęcia: bialczynski.wordpress.com

Polecamy Ci również

Zobacz także