Koktajl pomidorowo-warzywny

Koktajl pomidorowo-warzywny

Pyszny i niskokaloryczny koktajl to doskonała alternatywa dla kanapek na śniadanie lub kolację.

Składniki:

  • ½ kg pomidorów,
  • ½ kg marchwi,
  • 3 łodygi selera naciowego,
  • 20 dag selera (bulwa),
  • sól, pieprz.

Sposób przygotowania:

Bulwę selera i marchew obrać ze skórki, umyć, pomidory można sparzyć i obrać ze skórki, ale nie jest to konieczne. Wszystkie warzywa, dzielimy na cząstki i miksujemy w blenderze na gładką masę. Jeśli jest zbyt gęsta można ją rozcieńczyć zimną wodą mineralną lub sokiem pomidorowym. Koktajl doprawiamy do smaku solą i pieprzem i podajemy schłodzony oraz przybrany gałązką selera naciowego.

Oceń artykuł
4,67 / 3 głosów
Co sądzisz na ten temat
Zaloguj się i skomentuj pierwszy

Opracowanie: Katarzyna Dębek

Zdjęcia: cookingwithcorey.info

Polecamy Ci również

Zobacz także