Kaszka manna na mleku z jeżynami

Kaszka na mleku z owocami danie lubiane nie tylko przez dzieci.

kaszka manna na mlekuSkładniki:

  • 1 litr mleka,
  • ½ szklanki kaszki mannej,
  • 1 łyżeczka masła,
  • 3-4 łyżki cukru,
  • 1-2 szk. jeżyn lub dżem z jeżyn.

Sposób przygotowania:

Do wrzącego mleka wrzucamy partiami kaszkę manną cały czas energicznie mieszając, doprowadzamy do wrzenia, gotujemy jeszcze 2-3 minuty, dodajemy cukier i masło, mieszamy i zostawiamy pod przykryciem na 10 minut. Gotową kaszkę przelewamy na talerzyki i podajemy posypaną surowymi jeżynami lub z dżemem jeżynowym.

Oceń artykuł
5,00 / 3 głosów
Co sądzisz na ten temat
Zaloguj się i skomentuj pierwszy

Opracowanie: Katarzyna Dębek

Zdjęcia: poranneinspiracje.blogspot.com

Polecamy Ci również

Zobacz także