Kapusta z grzybami

Kapusta z grzybami

kapusta kiszona z grzybamiSkładniki:

  • ½ kg kiszonej kapusty,
  • garść suszonych grzybów,
  • cebula,
  • olej,
  • sól, pieprz, tymianek lub majeranek, jałowiec, liść laurowy, ziele angielskie

Sposób przygotowania:

Na rozgrzanym oleju zeszklić drobno pokrojoną cebulkę, dodać kiszoną kapustę, przesmażyć
a następnie zalać wodą, dodać suszone grzyby oraz przyprawy i dusić kapustę około 30-40 minut aż do miękkości, co jakiś czas mieszając. W razie potrzeby dolewać wody. Gotową kapustę doprawić do smaku.

Oceń artykuł
4,33 / 3 głosów
Co sądzisz na ten temat
Zaloguj się i dodaj swój komentarz

Opracowanie: Redakcja

Zdjęcia: closetcooking.com

Polecamy Ci również

Zobacz także