Jajecznica z podgrzybkami

Składniki na 2 porcje:

  • 4 jajka,
  • 4-5 dużych podgrzybków lub 6-8 kurek,
  • szczypiorek,
  • łyżka masła,
  • sól, pieprz.

Sposób przygotowania:

Grzyby dokładnie oczyścić, ale nie myć, pokroić
w plastry i dusić na maśle przez 2-3 minuty
z dodatkiem soli i pieprzu, jajka rozmieszać
w miseczce razem z poszatkowanym szczypiorkiem, wylać na grzyby, wymieszać i smażyć do momentu, aż jajka lekko się zetną. Jajecznicę wyłożyć na talerze i podawać z tostami.

Oceń artykuł
5,00 / 2 głosów
Co sądzisz na ten temat
Zaloguj się i skomentuj pierwszy

Opracowanie: Redakcja

Zdjęcia: seasonedfork.com

Zobacz także