Jabłka w cieście francuskim

Składniki na 12 ciastek:

  • 2 płaty ciasta francuskiego,
  • 3 jabłka,
  • 2-3 łyżki miodu,
  • szczypta cynamonu.

Sposób przygotowania:

Płaty ciasta francuskiego kroimy na prostokąty każdy na 6 części. Każdy z prostokątów nacinamy po bokach, smarujemy miodem i układamy na nim ćwiartkę obranego jabłka, którą posypujemy cynamonem. Ciasto zamykamy na jabłku tak, by powstał fantazyjny warkocz, a następnie wkładamy do nagrzanego do 180ºC piekarnika na 25-30 minut. Ciasteczka można podawać na gorąco, ale są równie smaczne po ostudzeniu.

Oceń artykuł
4,40 / 5 głosów
Co sądzisz na ten temat
Zaloguj się i skomentuj pierwszy

Opracowanie: Katarzyna Dębek

Zdjęcia: mylifeandgoodtimes.blogspot.com

Zobacz także