Fenkuł w cieście naleśnikowym

0
Bulwa fenkułu
Fenkuł w cieście naleśnikowym to smaczna i łatwa do przygotowania przekąska.

Fenkuł w cieście naleśnikowym jest bardzo łatwy do przygotowania. To smaczna przekąska, albo dodatek do obiadu.

Składniki na ciasto:

  • szklanka mąki,
  • woda,
  • 1 lub 2 jajka,
  • sól,
  • oraz bulwy fenkułu,
  • olej do smażenia.

Sposób przygotowania:

Bulwy fenkułu gotujemy w osolonej wodzie do miękkości, a następnie osączamy na sicie. Z mąki, wody i jajek przygotowujemy półpłynne, lekko osolone ciasto o konsystencji gęstej śmietany. Osączone z wody bulwy, moczymy w cieście i smażymy w głębokim oleju, aż nabiorą złoto rumianego koloru. Najlepiej smakują z dodatkiem ostrego sosu czosnkowego.

Oceń artykuł
5,00 / 3 głosów
Co sądzisz na ten temat
Zaloguj się i skomentuj pierwszy

Opracowanie: Katarzyna Dębek

Polecamy Ci również

Zobacz także