Duszona pokrzywa ze szpinakiem i czosnkiem

Duszony szpinak to wyśmienity dodatek do mięs, ryb lub samodzielne danie, ale czy wiecie jak może być pyszny z dodatkiem pokrzywy?

Składniki:

  • ½ kg pokrzywy,
  • ½ kg szpinaku,
  • 2-3 ząbki czosnku,
  • po 2 łyżki posiekanej natki pietruszki, koperku, kolendry, szczypiorku,
  • oraz sól, pieprz, miód i cytryna do smaku.

Sposób przygotowania:

Umyte i przebrane listki młodego szpinaku i młodej pokrzywy, kroimy w paski i dusimy na oleju lub maśle z dodatkiem czosnku. Na koniec łączymy z ziołami i doprawiamy miodem, cytryną, solą oraz świeżo zmielonym pieprzem i podajemy na stół.

Oceń artykuł
4,50 / 4 głosów
Co sądzisz na ten temat
Zaloguj się i skomentuj pierwszy

Opracowanie: Katarzyna Dębek

Zdjęcia: veganfamily.co.uk

Zobacz także