Cukinia w cieście

Cukinia w cieście

cukiniaSkładniki:

  • młoda cukinia,
  • szk. mąki,
  • ½ l wody,
  • jajko,
  • sól, pieprz, curry,
  • olej

Sposób przygotowania:

Z jajka, wody i mąki robimy ciasto naleśnikowe, doprawiamy je solą, dość dużą ilością pieprzu i łyżeczką curry. Młodą cukinię bez twardych pestek kroimy w plastry (1-2 cm) bez obierania ze skórki. Każdy plaster maczamy w cieście i obsmażamy na złoto na głębokim gorącym oleju. Cukinię w cieście zapiekamy w naczyniu żaroodporny 10-15 minut w gorącym piekarniku, dopiero wówczas jest miękka i gotowa do podania. Najlepiej smakuje z ostrym sosem czosnkowym lub pomidorowym.

Oceń artykuł
4,00 / 2 głosów
Co sądzisz na ten temat
Zaloguj się i skomentuj pierwszy

Opracowanie: Katarzyna Dębek

Zdjęcia: my-trap-door.com

Polecamy Ci również

Zobacz także