Cukinia nadziewana mielonym mięsem

Składniki:

  • 3-4 młode cukinie,
  • 2 cebule,
  • 3 łyżki oleju,
  • 30-40 dag chudego mielonego mięsa,
  • 5 łyżek białego wina,
  • 1-2 łyżeczki świeżego tymianku,
  • starty żółty ser.

Sposób przygotowania:

Umyte cukinie przekroić wzdłuż na dwie połowy i przy pomocy łyżeczki wybrać miąższ. Cebulę i miąższ wybrany z cukinii pokroić w kostkę, podsmażyć na oleju, dodać mięso, wino i przyprawy a następnie dusić przez 5-10 minut. Przygotowanym nadzieniem napełnić połówki cukini, przykryć je startym serem i ułożyć w żaroodpornym naczyniu. Zapiekać przez około 30-40 minut. Podawać na gorąco.

Oceń artykuł
4,33 / 3 głosów
Co sądzisz na ten temat
Zaloguj się i skomentuj pierwszy

Opracowanie: Redakcja

Zdjęcia: kalynskitchen.com

Zobacz także