Chłodnik z cukinii

Chłodnik z cukinii

chłodnik z cukiniiSkładniki:

  • 2 i ½ szk. bulionu drobiowego,
  • 2/3 szk. śmietany,
  • 2 młode cukinie,
  • świeża bazylia,
  • pęczek kolendry,
  • grubo siekany szczypiorek,
  • sól, pieprz.

Sposób przygotowania:

Cukinię pokrojoną w talarki, gotujemy w bulionie przez około 10 minut. Lekko przestudzoną zupę miksujemy na gładką masę, doprawiamy do smaku solą i pieprzem i wstawiamy do lodówki na 1-2 godziny. Tuż przed podaniem dodajemy śmietanę, świeżo posiekaną kolendrę, szczypiorek i bazylię.

Oceń artykuł
4,50 / 2 głosów
Co sądzisz na ten temat
Zaloguj się i skomentuj pierwszy

Opracowanie: Redakcja

Zdjęcia: greatcoldsoups.com

Polecamy Ci również

Zobacz także