Camembert w cieście szafranowym

Składniki:

  • ½ szk. mąki,
  • jajko,
  • 3-4 łyżki wody,
  • sól, pieprz,
  • szczypta nitek szafranowych,
  • olej do smażenia.

Sposób przygotowania:

Szafran zaparzamy w niewielkiej ilości wody. Jajka, mąkę i przyprawy łączymy w ciasto o konsystencji naleśnikowego, na koniec wlewamy do niego zaparzony szafran i doprawimy je do smaku solą i pieprzem (do ciasta można też dodać tymianek lub inne zioła). Na patelni rozgrzewamy olej, ser maczamy w cieście i zasmażamy na oleju z obu stron. Podajemy gorący z surówkami i bagietką.

Oceń artykuł
4,33 / 3 głosów
Co sądzisz na ten temat
Zaloguj się i skomentuj pierwszy

Opracowanie: Katarzyna Dębek

Zdjęcia: dairygoodness.ca

Zobacz także