Buraczki zasmażane

0
Buraczki zasmażane

Są pyszną przystawką do głównego dania obiadowego lub do mięs i wędlin na zimno.

buraczki zasmażaneSkładniki:

  • 1kg buraków,
  • 2 szk. wody,
  • sól, pieprz, cukier, ocet lub cytryna do smaku,
  • olej lub masło

Sposób przygotowania:

Obrane ze skórki buraki, gotujemy w całości w małej ilości osolonej wody, a gdy są miękkie, ścieramy je na tarce i podsmażamy na maśle lub oleju, przez 10- 15 minut, doprawiamy do smaku pieprzem, cukrem, solą i octem lub cytryną. Tak przygotowane buraki, można przełożyć do słoików i po pasteryzacji przechowywać przez zimę.

Oceń artykuł
5,00 / 2 głosów
Co sądzisz na ten temat
Zaloguj się i skomentuj pierwszy

Opracowanie: Katarzyna Dębek

Zdjęcia: mharorajasthanrecipes.blogspot.com

Polecamy Ci również

Zobacz także