Błyskawiczna zupa krem z brokuła

Błyskawiczna zupa krem z brokuła

zupa krem z brokułówSkładniki:

  • 1 l wody + kostki rosołowe wg. przepisu,
  • 1 brokuł,
  • 1 łyżeczka masła,
  • 2-3 serki topione o dowolnym smaku,
  • sól i pieprz do smaku.

Sposób przygotowania:

Z wody i kostek rosołowych przygotowujemy bulion. Umyte różyczki brokuła wraz pokrojoną w kostkę łodygą, gotujemy krótko w bulionie, na koniec dodajemy łyżeczkę masła i po przestudzeniu całość miksujemy na gładki gęsty krem. Przed podaniem do kremowej zupy, dodajemy serki topione i ponownie podgrzewamy. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Krem brokułowy najlepiej smakuje z grzankami lub groszkiem ptysiowym.

Oceń artykuł
4,80 / 5 głosów
Co sądzisz na ten temat
Zaloguj się i skomentuj pierwszy

Opracowanie: Katarzyna Dębek

Zdjęcia: terawarner.com

Polecamy Ci również

Zobacz także