Biszkopt z galaretą i jeżynami

Biszkopt z galaretą i jeżynami

Składniki:

  • gotowe krążki biszkoptowe,
  • dżem jeżynowy lub pomarańczowy,
  • 1-2 szklanki jeżyn,
  • 2 galaretki lub żelatyna spożywcza,
  • szklanka mleka,
  • śnieżka.

Sposób przygotowania:

Jeżyny myjemy i zostawiamy na sicie. Galaretki rozpuszczamy w mniejszej niż na opakowaniu ilości wody i odstawiamy, by stężała. Biszkopt umieszczamy w tortownicy i smarujemy dżemem. Prawie gęstą galaretkę wylewamy na posmarowany dżemem biszkopt i układamy w niej jeżyny. Ciasto wstawiamy do lodówki, na czas konieczny, by galaretka stężała, czyli na około godzinę. Tuż przed podaniem ciasta, ze szklanki zimnego mleka i śnieżki, przygotowujemy bitą śmietanę, dekorujemy nią ciasto i ozdabiamy całymi owocami jeżyn.

Oceń artykuł
4,67 / 3 głosów
Co sądzisz na ten temat
Zaloguj się i skomentuj pierwszy

Opracowanie: Katarzyna Dębek

Zdjęcia: thecakedcrusader.blogspot.com

Polecamy Ci również

Zobacz także